Musikrecensioner

Cecilia Thorngren, nytt album på gång

Publikfavoriten Cecilia Thorngren är på gång med nya föreställningar och skiva med specialskrivet material av LeMarc och Hellstrand.

Sångerskan och skådespelerskan Cecilia Thorngren har blivit en återkommande gäst på Boulevardteatern på Södermalm i Stockholm. Men Cecilia har också i vinter sålt ut Scalateatern i Stockholm och Victoriateatern i Malmö. Nöjesprofilen i Malmö, Lars Hector, gav henne lysande recensioner.

Cecilia Thorngren, foto Hasse Lidén

Publiken gillar hennes personliga sätt att lyfta fram material från både den svenska visskatten och schlagers och från internationella giganter som Dylan och Cohen. 

Nu är Cecilias första album på gång. Albumet Svart Katt produceras av Andreas Dahlbäck (Bo Kaspers, Ulf Lundell, Ola Salo etc.). Visionären och legendaren Kjell Andersson medverkar också som kreativ kraft. Kjell, som upptäckte Gyllene Tider, och har jobbat med sådana som Peter LeMarc, Roxette och Eldkvarn. Till detta lägger vi att albumet delvis innehåller specialskrivet material av just LeMarc och av Staffan Hellstrand. 

Kommande föreställning, med titeln Aftonrodnad – Sånger som blossar och berör, på Boulevardteatern 10 juni, kommer säkerligen att ge smakprov på material från det nya albumet. Föreställningens namn är typiskt thorngrenskt. Mono Magasin har därför anledning att återkomma till Cecilia Thorngren både på skiva och live.

Thomas Wihlman (2017)