Musikrecensioner

Hördegårds Fyra – Rum

Magnus Hördegård är en välutbildad musiker, pianist, låtskrivare, med viss koppling till kristen musik. I kombinationen Hördegårds Fyra, tillsammans med tre duktiga musikerkollegor, brodern Gustav, Magnus Boqvist och sångerskan Allis Brorsson-Stihl, har man turnerat, inte minst i södra Sverige och gett ut musik i runt ett decennium. 

Det är elegant och driven pianomusik vi får möta, jazz med en viss folkton och texter som inte är religiösa eller kristna i sig men som har existentiella dimensioner, möjligen lite klyschartade. Kanske vi ska se det hela som lite new age och lite meditativt. Albumtiteln “Rum” syftar också på det inre rummet. Samtidigt känns det också som en lite mer jazzig Bo Kaspers.

Sångerskan Allis Brorsson-Stihl är kanske inte så stark, men hennes personliga röst harmonierar ändå med musiken. Trumpetaren Mikael Sörensen bidrar fint på ett par spår. Albumet är grafiskt välgjort, och naturligtvis ett plus att texterna finns med.

Bästa spår är svårt att välja ut, men jag föredrar dock “Håll om mig nu”, instrumentala “Sprickor”, “Sommaren 98” och “Vi har en framtid”. Inget sticker riktigt ut, det är kanske albumets och Magnus Hördegårds problem. Snällt, snyggt, men med lite vassare låtar och texter ser jag fram emot nya äventyr från Hördegårds Fyra.

Thomas Wihlman. 2018

2018, Hördegård Musik