Musikrecensioner

Din Bark Min Hud – Sofia Thesaurus

Men, vad konstigt. Sofia Thesaurus, vad är det?
Thesaurus, är inte det synonymordbok, vad menas?
Jag lyssnar igenom albumet. 
Är det inte den här musiken som spelas för lilla Bosse, 11 månader?

Jag lyssnar på albumet Din Bark Min Hud, tio låtar om en skogsträdgård, om naturen och om matlagning. Som släpptes nyligen, premiär på Barnens Scen i Malmö.
Där ser du Bosse, där ser ni Bosse-Mamma och Bosse-Pappa.
Bosse-Mamma hon påtar och gräver i svärmors koloniträdgård, så fort hon får tillfälle. Hon är också så musikalisk, hon kommer att gilla detta.
Vad säger Bosse själv? Stora ögon, mm, mmm, mmmm.
Vad säger recensenten i mig? Ja, det finns lite touch av Antonio Carlos Jobim och bossanova. Ja, lite då, bra somnatillmusik för små barn. Samt jazz, folkmusik med mera.
Varför är en del låtar på svenska och en del på engelska. Parsley, Sage, Rosemary and Thyme – ja, det är det, nej, nej det är inte Simon och Garfunkels gamla komposition.
Annars tycker jag som i en sång: ”det bästa jag vet är svampomelett och nu ska jag lära mig att laga den rätt”. Varför inte? På tiden.
Det där dragspelet gillar jag, bra jobbat Johan Olsson Tekniskt sett – lite för starkt ackompanjemang, som går ut över sång och text. Tyvärr en rådande trend, som en del artister inte heller är förtjusta i. 
Är det enastående sång, musikalitet och kreativitet? Tja, det är väl överord. Det är kompetent och helt ok. Och så känslig är vare sig Bosse eller Bossemamma. 
Men, det här borde Stefan Sundström ha gjort. Tänk på dina barnbarn. I stället är han ute och far i köpcenter med nya Domedagspredikan. Fy f-n vilken timing.
Tror jag tar den här i stället, Din Bark Din Hund. Skogsträdgården ska leva.

Thomas Wihlman, 2020

Din Bark Min Hud
Skivbolag: Karamell Records, 2020
(Finns också i bokform på Eklund Paglerts förlag)
Bandmedlemmar:
Sofia Thesaurus (Thelin), text, musik, sång, gitarr och piano
Per Knagg, kontrabas och sång
Måns Persson, gitarr
Johan Olsson, dragspel, piano och sång
Ida Karlsson, saxofon
Dan Knagg, slagverk och sång