Musik

En minut med Ellah Grace

Ellah Grace, albumet Give me just a minute

Det ganska hög fart på jazzsläppen i detta land, just nu. Ellah Grace är en av de senaste artisterna i min skivhög, med sitt album Give me just a minute.

Namnet Ellah Grace antyder väl en amerikansk förebild, och det tycker jag också albumet motsvarar. Skivtiteln Give me just a minute är lite vädjande, jag tycker nog att det är helt ok att ägna lite mer tid än så åt Ellah.

Det är inget hejdundande genombrott men en artist som har erfarenheter och som kan komma att växa. Ellas har sjungit i kören Afro och körat åt Carola, för att ta ett par exempel.

Hon har skrivit alla albumets låtar själv, fast förstås under sitt riktiga namn Ida Maipambe, tillsammans med Mats Björke och Martin Engström. Björke är nog hjärnan bakom produktionen. Han har ju en förtroendeingivande musikerbakgrund från bland annat Mando Diao. Produktionen är inte överlastad, utan snygg och elegant.

Souligt är det dock, men också lite poppigt och lättsmält. Rösten har Ellah, helt klart, men den kunde ha ett något mer personligt uttryck.

De spår jag rankar högst är Let it rain, Don´t give up on me, Guiding LIght och Monsters. Men inget sticker ut så där extra märkbart och ibland måste jag erkänna att det är kanske lite, lite försiktigt. Kanske skulle Ellas Grace våga vara mer av sig själv, det vill säga Ida Maipambe (och det är inget pjåkigt artistnamn), vara lite eljest. Rösten och annat har hon ju redan.

Thomas Wihlman

Ellah Grace

Give Me Just A Minute

Inspelad i LAB259 Studio i Stockholm

Mixning: Ludvig Larsson

Producent: Mats Björke (även inspelning)

GN-Entertainment